Nuchter Opvoeden ‘On Tour’

Nuchter Opvoeden is ook een themavond over alcohol & alcoholopvoeding, voor bijvoorbeeld scholen, gemeentes en CJG’s.

kinderen blijven nuchter en jij blijft nuchter over alcohol

Alcohol zal in 2014 hét opvoedthema blijken te zijn als het gaat om opvoeden en opgroeien van pubers.
Niet alleen de gesprekken tussen ouders en jongeren van 16 en 17 jaar zullen door de nieuwe wetgeving op scherp gezet worden, ook de kinderen die de ‘bereikbare’ leeftijd van 16 jaar aan hun neus voorbij zien gaan zullen gaan reageren en hun wensen en eisen kenbaar maken.
… Zéker als ouders zelf met oudere broertjes en zusjes de nieuwe leeftijd van 18 jaar niet gaan handhaven. “Waarom zij wel en ik niet?”, je hoort het ze al zeggen …

Tijdens de lezing “Nuchter Opvoeden”, met als insteek ‘kinderen blijven nuchter en jij blijft nuchter over alcohol’ neemt Marina van der Wal op de haar bekende wijze ouders mee in de belevingswereld van pubers. De wijze waarop ze denken over regels en grenzen en hoe je ze op een positieve manier kunt bereiken.

Deze avond wordt, net zoals de andere lezingen die Marina inmiddels honderden malen heeft gebracht, een optimische, vrolijke avond. In combinatie mét de bekende duidelijkheid waarmee Marina spreekt over opvoeden is ‘Nuchter Opvoeden’ een complete avond voor ouders, docenten en andere jeugdprofessionals in elke gemeente.

Wil je een avond organiseren over alcoholopvoeding en spreekt ‘Nuchter Opvoeden’ je aan? Nodig Marina dan uit via boekingen@datvertelikwel.nl of bel met 06-37555529.