Het goede voorbeeld

Jij als opvoeder blijkt bepalend te zijn voor het drinkgedrag van je eigen kinderen. En ja, dat geldt ook voor de leeftijd ná de basisschool. Het houdt ook nooit op! Zelf dronken worden… de vraag is of je dat dan nog wilt, nu je weet dat je door je kinderen nog steeds als voorbeeld wordt gezien…

Op de momenten dat jij laat zien dat ook jij grenzen hebt, dán wordt het ‘goede voorbeeld-zijn’ natuurlijk wel weer leuk! Want dat doen ze dus ook na. ‘Nee dank u, ik heb genoeg gedronken’ is dan niet alleen goed voor jou, maar je voedt tussen neus en lippen ook nog eens op! Tel uit je winst. Geen beter voorbeeld dan twee zogenaamd kibbelende ouders in de auto die met elkaar overleggen wie er die avond ‘de Bob’ is.

Alcohol op een minder logisch moment van de dag zien, is voor kinderen niet goed. Hoe hypocriet het ook voelt, maar het heeft z’n nut om die flessen en glazen na een feestje op te ruimen en even een lapje over die tafel te halen. Heeft ook voor jou voordelen, trouwens: je komt ‘s ochtends wel weer in een opgeruimde kamer binnen.